Mistä tunnista järkevästi kulutetun ja mukavan viikonlopun sunnuntai-iltana? A) jokaista lihastasi särkee lauantaisen hiihtotreenin jäljiltä. Nera oli myös tekemässä kunnon urheilijatreeniä, eli juoksemassa mäkiä ylös ja alas. B) Olet niin väsynyt, vietettyäsi viikonlopu reippasti ulkoilmassa täysin metsässä ja nukuessasi edellisen yön kohtalaisen lyhyillä yöunilla, hyvää elokuvaa ei voi jättää kesken! C) Olet suhteellisen onnellinen, kun olet juuri vetänyt puoli jääkaappia tyhjäksi, ja treenit on muutenkin sujunut aika nappiin :). Vielä on olemassa tunnistustapa D) johon kuuluu, että mm. maanantai aamuna muistuta jonkinasteista zombia.

Vietettiin Neran kanssa taas päivä Oulaisissa Honkamajalla, tällä kertaa jäljestämisen merkeissä, viimeksi, kun oltiin hakuilemassa. Kouluttajina olivat Matti Kallio ja Pasi Suorsa. Yleinen käsitys oli, että saa treenata jompaa kumpaa, peltojälkeä tai metsässä. Hyvin pian mulle kuitenkin selvisi, että olen elämäni ensimmäisissä peltojälkitreeneissä. Jokainen aloitti tekemällä makkararuudun, jossa katsottiin koiran intensiivisyyttä jäljestää. Neran kanssa ollaan tehty ruutuja viimeksi sen ollessa n. 4kk vanha, joten koira oli aluksi jokseenkin yllättynyt makkaroista, ja tää oli Neran mielestä niin helppoo. Sitten tehtiin reilun sadan metrin mittaiset jäljet, joihin laitettiin viidelle askeleelle makkaraa ja sen jälkeen oli viisi tyhjää. No minä en ollut ollenkaan varautunut tälläseen ja namit loppu heti kättelyssä. Mielenkiinnolla odotin myös, mitä Nera, jonka jäljelle ei koskaan ole laitettu ruokaa, tuumaa tästä. Minä en yhtään tykännytkään sen jäljestyksestä, tai ainakaan ruokaosuuksilla. Tyhjät sujui paljon paremmin. Paljon saatiin kuitenkin kehuja tästäkin ja etenkin Neran rauhallisesta olemuksesta jäljellä, vaikka ruoan kanssa vähän sössikin.

Sitten suunnattiin ruokatauolle ja päätettiin tehdä vielä sellanen normijälki metsään, jokainen sai tehdä sellaisen kun yleensä tekee. Nera oli varsin pätevä, mutta alkoi jo väymys näkyä, eli yritti esim, ottaa takajälkeä, mitä ei ole tehnyt juuri koskaan. Muuten sujui mallikkaasti, kaikki kepit löytyi ja muutenkin oli hieno koira. Kouluttajat totesi, että eipä heillä ole paljon mitään sanottavaa tähän, koira ajaa niin hienosti jälkeä kun voi ajaa <3. Tulipa tästä taas hirvee Neran ihkutus potsaus :D.