Ja vähän samalla tuli hiihtoleireiltyäkin :). Torstaina lähdettiin siis koko porukalla Kuusamoon (eipä ollut taas yhtään ahdasta, kun henkilöautoon pakataan neljä ihmistä, kolme koiraa ja niiden kamat). To-pe yö vietettiin Haapaveden hiihtäjien kokoonpanolla Mustosessa kovin levottomissa merkeissä, Assi päätti aloittaa juoksut ja pahimmat päivät sattui tietysti reissun ajaksi, ja Eellä oli niin hankala olo (ja itseasiassa on vieläkin).

Perjantai aamupäivä kiekuttiin hiihtoporkan kanssa Rukan rinteillä. Nera oli myös tekemässä kunnon urheilija treeniä. Meidän valmentaja on koirille allerginen ja vähän pelkää niitä, mutta oli hauska huomata miten kaikki, valmentaja mukaan lukien, oli ihan mielissään Nerasta, varsinkin parin tempun esittämisen jälkeen ;). Ja pikkutytöt muodostivat oikean Nera -faniryhmän. Iltapäivällä käytiin vielä rullaamassa vuosseli-masto väliä. Sitten siirryttiin äitin, Neran ja Elviksen kanssa 12. kilometrin päähän kessuilemaan. Perjantai ilta oli ohjelmaltaan aika vapaata seurustelua. Elvis juoksenteli muun kessulauman mukana ja käyttäytyi niinkuin kunnon herrasmiehet ja kietoi pari tyttöä pikkusormensa ympärille ihan totaallisesti. Neraa ei pysty päästää tuollaiseen lauma juoksenteluun, se oli muutenkin aivan järkytävän mustasukkainen Een naisille.

_small.jpg

Lauantaina oli ohjelmassa haun ja jäljen alkeita. Minä ja Nera lähdettiin hiihtoporukalla kiertämään pientä karhunkierrosta, joten meiltä jäi nämä välistä. Oli kyllä mahtavan näköistä ja mukava käydä taas tosi pitkän ajan jälkeen kiertämässä, kun ruskakin oli parhaimmillaan. Ainut miinus puoli oli hirvee väkimäärä, joka paikkaan sai jonottaa. Eepu oli ollut haussa aivan innoissaan, mutta jäljellä oli ollut aikas pihalla. Harmi, kun kessuilla ei ole PK oikeuksia (olen siitä ikuisesti katera!), joten Een kanssa maastohommat jää hupailun puolelle.

_small.jpg

_small.jpg

Sunnuntaina oli vielä kessu olympialaiset ja makkaran syöntikisa. Assi ei valitettavasti päässyt puolustamaan mestaruuttaa menneiltä vuosilta makkaran syönnissä, eikä poika täyttänyt äitinsä saappaita tällä osa alueella (16 sekunttia siinä missä Assi tekee saman 6 sekunnissa). Mutta olympialaisissa jätkä veti hopeaa minimaalisella harjoittelulla (+taktiikalla, silmät kiinni ja sinne päin). Lajeihin kuului mm. takaperin tolppien pujottelu, maassa kieriminen ja käden ylihyppääminen.  Viikonloppu meni taas aivan liian nopeaa ja arkeen paluu on aina yhtä ankeaa. Onneksi tässä on nyt joka viikonloppu tulossa koirallista ohjelmaa, kuten sunnuntaina odottavat tokokisat sekä seuraava leiri on jo neljän viikon päästä. Toiminnallista syksyä kaikille!

_small.jpg