Ja taas olisi viikko katasuksen paikka. Mihin nää päivät katoaa, hirveetä kiirettä koko ajan! Huomenna sit tosi aikaisin aamulla Tuusniemelle palelemaan Elviksen ja Neran kaa näyttelykehiin. Mutta nyt kuitenkin ne treenailut.

Lauantaina Elmerillä tottiskoulutuskurssin osa1. Sannan ja Eekan kanssa treenattiin Kaijan ryhmässä. Ekaksi 3 koiran paikallamakuu, Elvis keskellä. Palkkailin 20s- 1min välein, minimaalisella treenillä tääkin liike on tosi hyvässä jamassa! Mun supermies. Paikalla käännöksiä otettiin uutena juttuna (treeniä!!) ja maahanmenoon keskityttiin myös. Ongelmat johtuu vain treeninpuutteesta, eli Elvis ei vielä kunnollisesti osaa. Luoksetuloja loppuun.

Sunnuntaina oli näyttelykurssin "minimätsärit". Nera ja Elvis oli häiriökoirina. Nera oli aivan hirveessä paineessa muista koirista ja ätisi sitten vähänkään liian lähelle eksyville koirille. Neralla on oma yksityinenalue, jolle se ei halua muitakuin omanlauman koirat. Elvis meni äitin kanssa ja  Elvis pisti ihan pelleilyksi koko äitin kanssa esiintymisen, jotenka mä handlaan huomenna molemmat koirat.

Keskiviikkona tottiskurssi osa2. Maahanmeno harjoittelua lisää ja huomattavasti paremmin jo kuin lauantaina! Apuja tarvitsee vielä hieman (vartalon nytkäytys alaspäi), mutta kokoajan tätä liikettä häivytettään pois ja parit jätöt onnistui jo ilma apuja! Kapulan pitoja naksuttelin ja parihyppyä. Seis -käskyn opettelu ja kapulanpitoa kotiläksyksi.

Lopuksi treenasin Neran kanssa iloista sekamelskaa hypyn ja seuraamisen kanssa. Tai palkkasin sitä parikertaa päästämällä hyppäämään 25cm hypyn ja Nera oli ihan liekeissä :). Oisko jonku 5 kertaa hypännyt eikä oireita jalassa, mahtavaa! Jospas me vielä joskus agiliideltäs...? Toivossa on hyvä elää. Seuraaminen oli tosi kivaa ja peilin avulla näki vähän miltä touhu näyttää ulkopuolisesta. Tila oli vähän pieni kun Eeka seurasi toisella reunalla, joten kovin pitkää seuraamista ei pystynyt tekemään. Ja vasempaan käänntymisessä on taphtunut tosi suuri muutos! Kannattaa panostaa kyllä noihin paikallakäännöksiin.

Tosi tyytyväinen kyllä olen molempiin :). Katselin eilen tulleesta palveluskoirat -lehdestä kisakalenteria ja hyvät BH-kokeet sattu tietysti just mun riparin aikaan! Niin epäreilua! Oli muuten huippu hyvä lehti, asiaan ei vaikuttane esittelyssä ollut rotu ;). Ja jotka eivät ko. lehteä lue, niin rotuesittelyssä oli bordercollie, ja kirjoitukset oli kyllä tosi hyviä!