Koko lauman kanssa, Nera mukaan lukien, ajeltiin aamuyöllä Seinäjoelle. Oli aivan hirveä ilma, kotona oli suht ok, mutta kun lähennyttyyiin Seinäjokea, lunta oli tullut n. 20 senttiä ja teitä ei ollut aurattu.... Kessu ja bortsu kehä alkoi molemmat, yllätys yllätys molemmat yhdeksältä, onneksi eivät sentään olleet kovin kaukana toisistaan. Ja areenalla oli uskomattoman ahdasta! Neraa varsinkin se heromstutti kovasti, aina oli joku tulemassa haistelemaan hänen majesteettista korkeuttaan :D. Pääsin handlaamaan ekan Elvistä pentuluokkaan, tuomarina Primoz Peer Sloveniasta:

Lovely 8- months old, strong puppy. Excellent proportions. Typical head. Strong body. Very good tail. Excellent mover. Very promisin. KP ROP-pentu.

Ei siis ollenkaan hassumpi arvostelu :). Hirveän monet kessuihmiset tulivat kysymään, että onko tämä Keksin poika. Nähtävästi Elpassa ei ole mitään suurempaa vikaa, ainut että sillä on vähän löysä häntä. Sit pitikin alkaa kyttäämään bortsuja ja viimeistelemään Assia. Assin yksilö arvostelun näin, ennen kun lähdin Neran kaa bortsu kehälle. Assin arvostelu:

Very sound 5-years old. Very good proportions and tail. A shade long in body. Very nice head. Very good angulatium. Excellent mover. ERI2

Neralla oli tosi mukava tuomari Maija Heinilä Norjasta, joka kuitenkin puhui suomea. Nera sai tälläisen arvostelun:

Erittäin kaunis ilmeinen, erinomainen ylälinja. Rintakehä saisi olla aavistuksen täyteläisempi. Keskivahva luusto, liikkuu erinomaisella askeleella yhdensuuntaisesti. Kaunis väri, tarvitsee vielä aikaa kehittyäkseen. Hyvä luonne. ERI3

Olipas helpottavaa kuulla nilkuttamisen jälkeen Neran "liikkuvan erinomaisella askeleella" :). Parasnarttu kehässä tiputtiin viimeisenä eli periaatteessa Nera oli "PN5". Nera ei ole kyllä ikinä näyttelyissä turkissaan! Koko kesän se on purjehtinut kauniissa kiiltävässä turkissa ja pariviikkoa sitten aloitti kunnon karvanlähdön, joka paikka on Neran karvassa... Jospas tamminäyttelyihin päästäs uusilla säännöillä näyttäytmään ja agikisoihinkin :)? Vielä ei kuitenkaan agia aleta reenailemaan, tottistellaan ja kasvatellaan kuntoa. Jäljellekkin pitää lähteä, vaikkapa ensviikolla, kun on lomaa. Kaikkilla meni siis tosi kivasti, ja onnistunut päivä, ainut mikä jäi harmittamaan niin Elviksen palkinto jäi hakematta!