Huh, taas ehkäpä pikkusen kiireinen viikko, eikä ensiviikkokaan näytä juuri sen vähemmän kiireiseltä. Sitten olis hiihtoloma jossa alkuviikko menee Rukalla lautaillen ja loppu Vuokatissa Hopeasompa viestissä. Sitten seuraava viikko olisikin jo Tet -harjoittelu viikko. Ei ainakaan tuu tylsää :D. Suuripieni Elvis Viljamikin täyttää parin päivän päästä vuoden. Ei voi käsittää miten nopeaa vuosi on mennyt! (Mutta niitä päivittelyjä sitten lisää vaikka siinä synttäri potsauksessa.) Mutta siis niin ne vähät mitä ollaan viikonaikan tehty.

Sunnuntaina tottiskurssi. Lähinnä meni jutteluksi ja suunnitteluksi, mitä aletaan seuraavaksi tehdä, kun ei meillä näissä alo:n liikkeissä oo Elviksen kanssa muutakuin treenin puutetta eli varmuutta vielä runsaasti! Liikkeet alkaa kutakuinkin seisomista ja hyppyä lukuun ottamatta olemaan kasassa, enkä usko että kummassakaan tulee oleman ongelmia. Tähän pisteesseen on päästy niin, niin paljon vähemmällä työmäärällä verrattuna Neraan! Ehkäpä omia tietoja ja taitoja on kertynyt huimasti Neran kanssa opetellessa ja vääntäessä, ja jotain asioita on onnistunut tekemään paremmin. Huomenna katellaan varmaankin vähän ruutua/merkkiä ja treenataan kapulan pitoa :).

Neran kaa tehtiin sitten pari pitempää seuraamista. Tosin, oli aika ahdasta, kun kaksi muuta koirakkoakin treenasi yhtäaikaa. Mutta ilman mitään herättelyjä, tehtiin pari seuraamiskaaviota ja tykkäsin oikein kovasti. Ja arvatkaa mitä, se kääntyy vasempaan! Se käyttää persettään kääntyessään vasempaan. Työvoitto, ainakin toistaiseksi :).

Tänään omalla pihalla Eemelin kanssa aloitettiin perusasennoista. Kääntyilin niin, että koira oli aina erillaisessa linjassa minuun, ja E joutui vähän miettimään miten pääsisi milloinkin fiksuiten sivulle. Pari tosi kivaa maahan menoa, näitä pitää ottaa monta kertaa päivässä, mä haluan ne pienetkin avut nopeasti pois! Kapulan pidossa kasvatellaan aikaa, jonku pari sekunttia malttaa pitää itse nätisti. Neran kaa pidettiin pientä, superhauskaa ja hyödyllistä -teemaiset treenit. Alkuun pari vauhtiluoksaria. Eteen tuloa harjoteltiin sen jälkeen, ne pitää ottaa oikeesti työnalle, siis aivan uskomattomia sikailuja! Tein sitten parista pahvilaatikosta hyppyn ja kierrettävän tötsän ja pelleiltiin hyppynoutoja, hyppyjä ja tötsän kiertoja, ja jotain agiohjausta muistuttavaa. Loppuun vielä temppuja, käsien läpi hyppäämistä ja pistä oikee, pistä vasen erotteluja. Hauskaa molemmilla, näitä lisää ja Elvikselle myös :)!

_smaller.jpg

Nera on niin kova biliksen pelaaja, että Elvis hylkää pöydän suosiolla. Mutta shh, sitä ei saa kertoo kenellekkään!