Joulu alkaa olla takanapäin ja mä ja Nera ollaan opeteltu uusia asioita eilen ja tänään. Tai Nera opetellut, mä opettanut. Monta lyhyttä 5-10 min. harjoitusta sisällä, kun ulkona on niin kylmä ja Nöpöllä (<-Nöpö tulee Nepestä) alkaa olla juoksusta "pahimmat päivät", ja ulkona se vaan kuuntelee koirien haukuntaa ja kallistelee päätään, eikä se tahdo oikeen jaksaa keskittyä..... Niimpä me ollaan sisällä harjoiteltu kosketusalustaa ja metskun alkeita. Kaukojakin otettiin vähän.

Innostuin kattomaan netistä vaikka mitä videoita ja toi kosketusalustan opettaminen auttas paljon kontakteja ym. (sain joulunajaksi läppärin omaan huoneeseen ja sillähän on sitte hyvä istua illat pitkät).... Alustana on toiminut hiirenalusta, sanomalehti ja pakasterasiankansi. Naksulla ja lelulla, toi piski on ymmärtänyt kosketusalustan idean 2 päivässä jo aika hyvin! Irtoaa metrin- puolentoistametrin päästä sille, ja pitää tassua alustalla niin kauan kunnes kuuluu naksu.

Metskua sitten, et sais ne vähäisetkin ylimääräiset puukapulan pureskelut pois. Joskus ollaan lusikalla harjoiteltu, mut nyt otettiin heti metsku käyttöön. Eka tein et otti suuhun ja siitä palkka. Metallïkapula tuntu kuitenkin Nerasta niin ällöttävältä, että leikitin sitä sillä. Ja nyt sitten on tämän päivän harjoittelun aikana saanut metskun käteen moneen kertaan, ja Nee noutaa sitä hyvin! Kieltämättä nopea oppilas =).

Me saatin Neran kaa oikeet prinsessa lahjat! Kaverit oli ostanut mulle sellasen hyttysverkon sängn päälle, tai sellasen jutskan kun prinsessoilla on =). Ja siihen vaaleanpunaiset aamutossut, jotka jalassa me ollaan Neran kaa treenattu! Mähän oon sitten kaikkea muuta kuin prinsessamainen, inhoon vaaleenpunasta ym ;D. Ja Neralle olin ostanut vaalenapunaisen pehmopossun, joka on saanut tosin niin paljon rakkaudenosoituksia omistajaltaan että sillä on jo nyt melkein jalkairti. Ja kameraan putken!! Nyt pitäs tulla hyviä kuvia =). Assi sai possunkorvan ja vinkuolelun ja varasti ryökäle 2 joulutorttua pöydältä..... Ulkona oli eilen sen verran kylmä et koirat liikku kolmella tassulla. Molemmat loikki eteenpäin helposti 3 koivellakin, olivat  kyllä aika hassunnäköisiä.