Neran jalalle siis, jep :/. Aamulla reilun jopa puolentunnin puhelinrumban jälkeen saatiin Neralle aika Oulun akuuttiin. Oli kyllä iso paikka! Ainakin 5 toimepidehuonetta, röngtenit ja heräämöt ja koiria ihan vilisi. Koko reissukin kesti vain 7 tuntia.

Lääkäri eka väänteli ja tunnustei turvoksissa olevaa jalkaa, ja vietiin sitten röngteniin. Röngtenissä oli eka hereillä, otettiin kaks kuvaa, tassun päältä ja sivulta. Tassu on siis turvoksissa&kipeä ranteesta ja vähän matkaa käpälästä. Näissä kuvissa ei näkynyt mitään. Mentiin heräämöön ja Nera nukutettiin. Äiti ja lääkäri alkoi puhua katkenneista jänteistä ja tässävälissä multa meinas mennä taju, jos en ois istunut lattialla, oisin varmasti hyvin äkkiä ottanut siihen kontaktia. En ollut syönyt mitään, nukutettu koira ja katkenneet jänteet, yäks.

Neran tassua väänneltiin kuvissa ja odoteltiin että saatiin kuvattua. Mentiin katsomaan Neraa heräämöön ja lääkäri tuli kertomaan mitä kuvissa näkyy. Eli, ristisiteet on nyt revenneet tai menneet poikki ja mahd. niitä jänteitä on saattanut katketa. Kuvat menee ens viikon tiistaina kesälomalta palaavalle ortopedille Seinäjoelle, jossa Nera näillä näkymin leikataan varmaankin parinviikon päästä. Neralta siis leikataan kannuskynsi ja kiristetään ristisiteet ja laitetaan rautaa tukemaan niitä.  Ennuste on tässä vaiheessa hyvä, lääkäri puhui että voi toipua agilitykoiraksi, mutta katsotaan nyt aika näyttää ja mitä ortopedi sanoo. Jos ei pysytä agia harrastamaan niin sitten ei pystytä, ja tämän vuoden agit oli nyt tässä. Jalka voisi toipua ilman leikkaustakin, mutta siitä ei ole mitään takeita.

Nyt pitää jatkaa vain mahdollisimman vähällä liikunnalla ja lauantaihin asti on tukiside koivessa. Leikkuksen jälkeen on kaksi viikkoa tikit jalassa ja kauluri päässä. Kauanko menee sitten kokonaan toipumiseen, en tiedä. Kyllähän tää harmittaa ihan hirveesti, kaikki kurssit, tapahtumat, kisat ym. saa miettiä uusiksi. Ja Neraa alkaa jo nyt ärsyyntyä niin kovasti boksi kuuriin. Loppujen lopuksi siitä paljastuu varmasti vilkkaampi kaveri kuin luulin, sillä jokapäivähän tuon kanssa tulee puuhasteltua vaikka ja mitä. Hyviä, vähän liikettä tarvittaviin aktivointi juttuja otetaan mieluusti vastaan, kunhan nukutus aine pökkyrät saadaan kokonaan pois, luulen että niille tulee tarvetta. Laitan pikku-potilaasta pikapuoliin kuvia <3.

Elviksen kaa käytiin agi treeneissä, mutta en jaksa alkaa sepustamaan mitään, ei jaksa, ei huvita. Hienosti jätkä meni, oli ihan tohkeissaan ja niin menossa.