Tulipas sitten ajetua tsiljoona kilsaa ja herättyä klo 4 aivan turhantakia. Tuusniemellä ei ollut aivan meidän päivä, mutta toisaalta näyttelythän on aikalailla arpapeliä. Assi jäi kotiin nukkumaan ja Julia(Kiitos!) kävi syöttämässä ja lenkittämässä Assukan.

Eviksen kehä alkoi puoli 10 aikaan tuomarina Marja Talvitie ja harjoitusarvostelijakin oli eksynyt kehään. Yhdessä ne sitten kummastelivat Elmerin ilmettä ja olivat sitä mieltä että sillä on kummallinen ilme ja kun vikaa ei löytynyt silmistä, hampaista eikä värityksestä olivat sitä mieltä, että Elvis on vain aivan liian innostunut (minä näytin lähinnä kysymysmerkiltä, Elviksellä outo ilme?!). Esiintyminenkään ei sujunut mitenkään, häntä ei pysynyt kippuralla ja muutenkin oli rauhatonta. Arvostelu oli melkein kuin sanasta sanaan samanlainen kuin Assilla tuossa iässä:

Erittäin hyvä tyyppinen. Hyvä pään malli Hieman kookkaat, oikein kiinnittyneet korvat. Vielä kovin löysät kyynärpäät. Hieman alas kiinnittynyt häntä, joka saisi olla tiiviimmin selällä. Hyvä karvan laatu, mutta lähdössä. Liikkuu kovin löysästi edestä, muuten hyvin. Tarvitsee aikaa tiivistyäkseen EH

Tottahan tämä on, Elvis on vielä aivan lapsi. Pari tuntia aikaa kierrellä 3 kojussa ja kahvilassa ja odottaa Neran kehän alkua. Maret Kärdillä oli aikataulutkin kun olivat aika myöhässä. Nera oli luokassaan toisena, ja ensimmäistä arvostaellessa me ja viisi muuta näytti ainakin omaan silmään tosi tasavertaisilta ja näteiltä. Järkytys olikin melkoinen kun tuomarin ensimmäinen lausahdus on; "täähän onkin lihava" Lihava!! Sain änkytettyä jotain "niin joo..." suuntaista. Tosiasiassa ajattelin, että olin varmaan kuullut väärin, ehkä se oli kommentoinut Neraa "ihanaksi" eikä "lihavaksi". Mutta arvostelu lomakkeen ja sinisen nauhan ei voinut todeta muutakuin, että lihavahan siinä lukee:

Vas. alhaalta puuttuu P2. 2½v. Hieman lihavassa kunnossa, muuten hyvän tyyppinen ja sopusuhtainen, jolla hyvät etukulmaukset. Hieman niukka polvikulmaus. Päässä hyvät pituusmuittasuhteet. Hiemankevyt alaleuka. Oikeamalliset silmät, joiden väri sointuu turkinväriin. Riittävän likkuvaiset, leveäasentoiset, eripariset korvat (no johan niistäkin löytyy adjektiiveja!). Paksuhko kaula, hyvä ylälinja. Sopivasti kannettu häntä. Keskivahva raajaluusto, tiiviit käpälät, hieman ulospäin kääntyneet. Hyvä askelpituus ja ravityyli, mutta tulisi liikkua kevyemmin. Rauhallinen luonne

Anteeksi, mutta Neralta puuttuu ylhäältä P2. Voiskiko joku fiksumpi valaista onko hammaspuutokset bortsuilla vakakava virhe? Lisäksi en voi ymmärtää missä muodossa Nera on lihava, viimeksi Kärdin arvosteltavan ollessa Nera kun oli kevyt ja ilmava jne. Neraa ennen ollut koira oli aika laiha, joten Nera sitten tuntui tietysti lihavalta, kun se omaan silmään näyttää ensimmäistä kertaa oikeasti hyvältä, eikä aliravitulta koikkelijahtijalta johon on liimattu pari karvatupsua. Ja mtä kevympään liikkumiseen tulee, en voinut olla nauramatta, tänään lenkillä koirien juostessa ja katsoa kuinka "raskaasti" Nera liikkuu :).