Niin eilen illalla kun oli viileempää ja tänä aamuna käytiin tottistelemassa. Alotan siis eilisestä. Mentiin Humalojalle, yhelle nurtsi kentälle treenailemaan molempien koiruuksien kaa, Timo oli myös ja spk;t Friida ja Brasse. Nera ja Brasse on äivälleen saman ikäisiä ja Brasse oli hyvä vertailun kohde ;). Alku oli aika kaameaa mutta loppua kohti koko ajan parani ja lopussa teki innoissaan töitä eikä osi tahtonut lopettaa. Brasse otti eka, sitten Nera:

Alotettiin seuraamisella. Näki että uusi kenttä ja vieraat koirat häiritsi keskittymistä. Otin lyhyitä pätkiä osa oli ihan siedettävää osa ihan kaameaa possuilua. Sivusta katsottuna oli kuulemma kyllä näyttänyt ihan hyvältä. Sitten istuminen. Meni maahan. Uudestaan. Meni maahan. Uudestaan. Istu, apujen kaa. Ei siltä tän parempaa suoritusta ois kyllä voinut vaatiakkaan, kun niin vähän otettu istumista. Istuminen otettiin vissiin uudestaan. Maahan meno täys kymmpi muuten, sivulle tulo vähän kankea.

Noutoa: Kun Neiti Näppylä vihaa nouto kapulaa niin opetetaan se tuomaan suurin piirtein jälkikepin kokoista pulikkaa joka on mieluisempi. Toi käteen, mutta mää putosin ojaan kun peruutin (aina mulle käy tässä huonosti, juoksin autoonkin kerran täysillä pahki, voitte uskoo et se sattu). Sitten hyppy noutoo. Tätä ei olla ennen otettukaan. Oon toki opettanut hyppäämään takasikkin muten kapulan kaa (Assilla on toisin päin, se ei suostu noutaan ellei se saa hypätä ;)). Lähti hakeen mutta kiersi esteen. Laitettiin yli määräsiä lautoja sivuille. Sitten nouti. Neralle oli lauta pari enemmän kun mihin se on tottunut, kun meidän telineessä ei oo enempää lautoja. Mut hommasin siihen tänä aamuna. Eteen menossa äiti vei eka nami kupin. Ei nähyt sitä niin vaihdettiin jalkapalloon, ja sit onnistu. Lopuksi vein p- makuuseen kun Friida teki. Just vähän ennen kun olin lähössä palkkaan niin nousi. Oli siiinä aika kauan ja mä olin varmasti ainakin 20m päässä. Ja vielä n.5 m päässä n. min

Assi otti avon liikkeitä. Yritettiin keksiä miten sen sais luoksetulossa stoppaamaamaan. Lopulata siihenkin keksittiin. Äiti on heittänyt namia ja sanonut seis. Assi on kyllä pysähätynyt mutta ja jatkanut matkaa heti. Nyt äiti ei enää heittänytkään namia sano vaan seis ja käveli Assin viereen, eikä koira liikahtanut ;).

Tänään otettiin sitten meidän omalla pellolla Timon kaa uudetaan. Seuraainen oli parempaa kuin eilen ei otettu niin paljon pätkiä, mut oli parempaa. Sitten istuminen. Istu heti ja annoin käsi avun. Kiersin eteen ja siitä sivulle. Maahan menoa ei otettu kun osaa niin hyvin eikä sekota nyt onnistuneeseen istumiseen. Otettiin vauhti luoksetulo. Timo piti kiinni ja mä juoksin. Nera tuli kovalla vauhdilla ja törmäs mun jalkoihin (me ei päästä luoksetulossa koskaan täydelliseen suoritukseen, eka se mateli, nyt se törmää). Sitten noutoo. Vaihdettiin jo kunnollisen kokoseen puukalikkaan (halkasijaltaan n.3cm pituus n. 20cm). Toi innoissaan käteen, mielellään pureseklikin sitä. Timon mukaan se ei vielä tässävaiheess haittaa kunhan saadaan vaan intoo. Hyppyä korotin yhellä laudalla. Hyppää hakemaan mutta yrittää edeleen kiertää. Lopettettiin onnistuneeseen suorituksee. Lopuksi vielä eteen meno jalkapallon kaa. Meni hienosti kun raketti ja palkkasin potkimalla palloa. Huomenna jatketaan harjoituksia kun Timo on käymässä niin otetaan kaikki hyöty irti.