Ja aina vaan laiska blogin kirjottaminen jatkuu.... Eilen sitten tultiin Assin neljänneltä ja Neran toiselta kessu-leiriltä. Tapansa mukaan leirillä oli super kivaa ja paljon kaikenlaista ohjelmaa :). Perjanataina illalla kuuden aikoihin oltiin perillä ja lähdettiin käymään pienellä kysymys polulla, tai lenkillä. Ilta meni majoittuessa ja tutustuessa, nuotiolla istuen. Tavattiin myös henkilö, joka tunsi Neran Disa -siskon. Koirat oli illalla niin poikki kuin olla voi.

 Lauantaina mentiin Assin kaa pelto jäljelle jonne otettiin kymmenen kessukko. Jälki oli joku parikytä metriä pitkä, ja Assi osottautui erinomaiseksi jäljestäjäksi persoutensa ansiosta. Assi meni kuin jyrä, tarkasti nuuskien ja syöden.  Lounaalla kun oltiin, ruokalaan pölähti hyvin Assin näköinen koira. Itseasiassa se oli Assi, ja Nera kipitti perässä ja makasi rapsuteltavana. Rontit oli saanut huoneen oven auki ja tulleet perässä. Sen jälkeen lukittiin ovi aina lähtiissä :). Iltapäivällä oli kaverikoira- esitys, joka kuulosti myös mieleniintoiselt johon Assi kyllä sopisi kuin valettu,  ja toko ja koiran elekieli luento. Luento oli kyllä ennemmin aloitteelijoille suunnattu ja me ei opittu juuri mitään uutta. Sitten oli käytännnön osuutta ja otettiin seuraamisia, paikalla makuuta sun muuta, mitä kukin ottikin. Nera jaksoi ihan hyvin keskittyä vaikka oli kuuma ja paljon häiriötä. Assi kans meni hyvin, vaikka oli enemmän arkitoko -tyyppistä. Illalla oli harjaus ja kessun turkin hoitoa, ja äiti opetteli trimmaamaan Assin tassuja. Illalla taas istuttiin nuotiolla ja syötiin makkaraa.

Sunnuntaina oli näyttely harjoitukset. Ammatilainen oli neuvomassa ja ihan hyvinhän Assukka teki. Sitten oli pelastukoira näytös ja luento. Pelastuskoira toiminta  kyllä näyttää ja kuulostaa mielenkiintoiselta. Mutta sitä harrastaakseen pitää olla 18, ja eiköhän meillä muutenkin ole harrastusta riittämiin. Ja ennen lähtöä vielä leirin huipentuma, Kessu-olymppialaiset. Olympialaisten osana oli myös makkaran syönti, ja kun Assi pääsi makkaran makuun, ei sitä paljon muun radan suorittamien kiinnostanut. Ahne mikä ahne. Lopuksi piti suorittaa vielä temppu ja Assi pyöräytti pari piruettia. Olympialaiset voitti sitten leirin nuorimmainen eli 3kk pentu. Sitten oli leiri ohi ja hauskaa kyllä oli!

Turha kain ajatellakaan että tänäaamuna (eli viimeisenä lomapäivänä) saisi nukkua pitkään kun jonku Pulun metsästys on alkanut ja Assi pelkää sitten hirveästi ampumista (pelkäämienen pahenee koko ajan. Otin Assin sitten mun huoneeseen nukkumaan, mutta ovi ei saanut missään tapauksessa olla kiinni, tai seurasi aivan järkyttävää huutoa ja kirkumista ja oven raapimista ja kauhomista. Siispä minä makaan 6 aamulla sängyllä, radio huutaa pöydällä, uikuttavkoira sängyn alla valot päällä. Nera loi pitkän silmäyksen ja näytti phtivan ollaanko minä ja Assi tultu nyt lopulliseti pöpipäiksi ja lähti veljeni kainaloon nukkumaan. Niin ihana viimeinen lomapäivän alku :).