Eilen oltiin Nivalassa BH-kurssilla. En kerennyt/muistanut/jaksanut eilen alkaa päivittää blogia ;). Mutta kumminkin, ohjaajana oli Mari Hakala (www.koirakeskus.com) jolla on kolme bortsua. Ryhmässä meidän lisäksi oli kaks, saksanpaimenkoira ja collie. Eka ohjaajat käytiin läpi bh-kokeen sisältö ja opeteltiin seuraamis kaavio. Sitten hiottiin perusasentoa. Nera istu eka kieroon ja edessä, ja sitä sitten alettiin korjailla, nyt tekee melkeimpä aina oikein, kun aamulla ja  päivällä vähän treenailtiin. Läksyksi saati opetella kääntymistä niin että koira istuu perusasennossa ja sitä van käännytään itse 90 asteen kulma ja  koira perässä.

Mari sanoi Neraa laiskan sorttiseki ja iskä koton tosi viisaaksi koiraksi niin jos tästä pitäis tehdä yhteen veto niin tulos olisi; "niin viisas ettei jaksa tehdä mitään".

2 viikon päästä jatketaan kurssilla, perheen kanssa lähdetään sunnuntaina Helsinkiin ja maanantai aamulla on lento Lanzarotelle Kanariansaarille ;). Seuraavana maanataina on lento suomeen. Koiria kyllä tulee kamala ikävä, mutta niille tulee hyvä hoitaja. Laitan sitten reissulta tännekkin kuvia niin saatte piristystä Suomen kevääseen ;). Ens viikolla ei siis kuulumisia.

Koulun jälkeen mentiin Neran kaa pihalle ähän tokoilemaan. Tehtiin lelun vaihdos, rätti korvattiin narupallolla jolle teki tosi hyvin töitä. Harjoteltiin eka vähän perusasenoja ja sitten suunnilleen alon seuraus. Oli tosi hyvää ja kontakti ei tainut katketa kertaakaan! Sitten trrenattiin seisomista, pysähtyy käsimerkin avulla, nyt kiireen vilkkaa sitä pois häiyttämään! Lopuksi vielä p-makuu. Otin eka noin 10 metrin päässä min, metin päässä min, 10m selkä koiraan päin 15 sek ja sitten vapautsus, makas rauhallisesti eikä yrittänytkään nousta!