Eilen oltiin siis taas bh kurssilla (ja minä taas myöhässä kirjoitusteni kanssaNolostunut) . Marin koulutus oli hyvin erilaista kuin Katan, jonka pentukurssilla käytiin syksystä.

Eka tehtiin kontaktikävelystä ja seuraamisesta istumista. Se meni ihan ******** ei kyllä oo paljon istumista otettu, mutta kontakti oli huonoa ja muuta vastaavaa. Sitten piti seistä hiljaa ja antaa koiran itse hakea sitä, ei hakenut. Sidottiin auton peräkoukkuun ja mentiin itse autojen taa piiloon. Muut koirat teki välissä ja uudestaan.

Ja sitten neiti näppärä oli kuin uus koira! Häntä heilu hulluna ja oli heti valmis tekeen hommia. Alotettiin kontaktikävelyllä niin että mä peruutin ja koira katto. Sitten siitä vaan pyörähdetttiin seuraamiseen ja hyvä kontakti! Katan kurssilla haettu namikädellä paikka, on aina oikee mut se kontakti saattaa joskus katketa, jospa se parantus. Otettiin vielä vauhti luoksetulo. Tuli hieman kieroon.

Kolmannella kerralla otettiin maahan menoja (kontakti kävely, seuraus, maahan). Eka varmistelin tössyttämällä, mutta Mari käski jättää sen pois että Nera osaa sen. Niin Nera osakin ja muut oli tosi hienoja! Lopuksi otettiin henkilö ryhmää. Seuraaminen oli hienoa eikä yrittänyt vilkastakkaan ihmisiä. Tehtiin se kolmasti.

---------------

Eilen koulusta tullessa tullessa otettiin hyppyä. Eka olin liian kaukan ja Nera hyppäs takas. Toka oli kympin arvonen suoritus, istuikin ydellä käskyllä! Assi otti kans. Eka hyppäs ja tuli mun viereen istuun ja kerjään nameja ;). Sitten onnistu. Ninnilläkin on kevättä rinnassa, on rampannut eileisen päivän, ulos sisään ulos. Tää kissa sitten ei ulkoile talvella ellei ole pakko. Kesällä on päivät ulkona ;).