Hyppäsimme perjantaina Elviksen kanssa 12 aikaan linja-autoon ja matkamme kävi Kuopioon nuorten tokon valmennusviikonloppuun, jonne oli tulossa tokoilijoita kaksin kertainen määrä viime vuoteen verrattuna; jopa neljä! Jännitin vähän etukäteen Eepun kanssa matkustamista, että kiljuukohan vaan koko matkan. Onneksi olin totaalisen väärässä, jätkä nukkui kiltisti koko matkan ja oli muutenkin ihastuttava matkustuskaveri. Majoitus taphatui hotelli Iso-Valkeisessa ja saimme huonekaveriksi berninpaimenkoira Mindin ja Mindin omistajan, Susannan. Muut tokoilijat olivat irlanniterrieri Noomi ja perro Voitto. Perjantai kului varsin romanttisissa merkeissä; Eepu oli niin rakastunut! Mindiä ei moiset pikku-ukon vikittelyt kiinnostanut, ja lauantaihin mennessä idioottimaisimpienkin miehien on pakko hyväksyä, että kun naista ei kiinnosta niin sitten ei kiinnosta. Perjantai-iltana meillä oli aluekouluttajan Pirjo Piiroisen pitämä luento kasvatuksesta ja koiran kehityskausista. Illalla oli vielä iltalenkki ja muuten ilta meni höpötellessä koirista.

Lauantai aamuna kolmen tunnin treenit alkoi ysiltä Musti ja Mirri areenalla. Lauantain kouluttajana meillä oli Anne Miettinen. Jokainen sai päättä itse mitä halusi treenata, joten Eepun kanssa haluttiin ottaa tunnarin ja ruudun alkeita, sekä luoksetulon stoppia. Elviksellle on musta poispäin lähteminen hirveän vaikeaa, joten nyt aletaan opettamaan tunnaria ja ruutua (joissa pitää lähetä pois päin) tukevia temppuja eli kiertämistä ja alustaa. Ruutuun menoon tällä on niin kessumainen tyyli; epämääräisillä pompuilla ja loikilla täysillä vaan jonnekkin suuntaan :D. Tunnaria tehtiin ulkona ja hyvin piilotettu tunnarikapula löytyi, vaikka epäilin, ettei ota sitä suuhun ollenkaan. Niin, ja ensimmäisen paikalla istumisenkin Ee teki ja evl:n paikalla makuukaan ei tuottanut ongelmia. 

Iltapäivällä tuomari Katja Rautiainen piti kilpailemisesta luennon, ja Katja toimi sunnuntain kouluttjana. Illan treeneissä tehtiin Annen kanssa vielä kisanomaiset. Seuraamisessa väsymys näkyi jo, eikä ollut kovinkaan hyvää. Muuten meni oikein mukavasti.

Sunnuntaina Katjan kanssa tehtiin samoja juttuja kuin lauantain aamunakin, eli ruutuja ja tunnareita. Lauantaina mun käyttämät voimakkaat käsiavut tuottivat ongelmia, tai pikemminkin niiden häivytys; Ee ei halunnut lähteä mihinkää. Tähän tarvii nyt kovasti treeniä, enkä mä käytä enää ikinä mitään apuja piste! Kun sekä minä että koira jäädään niin helposti niihin kiinni, että parempi olla käyttämättä ollenkaan. Sitten alkoikin viikonloppu olla jo ohi, ja aika huippu viikonloppu oli, tosin meidän huoneessa haisi viemäri eikä hotellin ruoassa ollut kehumista (tosin nälkä oli sitä luokkaa, että aivan sam mitä siinä lautasella oli, kunhan vaan oli jotain ja paljon). Nyt tietää mitä alkaa treenaamaan ja miten tästä jatkaa. Ja hirveästi treeni-intoa tarttui. Vieläkun talven sais treenata tuollaisissa tiloissa... Alla vielä kuva tokokoirista

_small.jpg Elvis, Mindi, Noomi ja Voitto