Syyslomaa on nautiuttu ja koirien kaa puuhailtu kaikken näköistä kivaa. Tiistaina käytiin Neran kanssa Hietamäellä Julian kanssa jäljellä. Neralle jälki n. puoli tuntia vanha, 6 keppiä, n. 500m pitkä ja n. 10m jana. Maasto oli aika hankalaa risukkoa. Nera otti eka takajäljen, mutta korjasi itsenäisesti. Eipäs takajälkiäkään Neralle ole paljoa tullut, toivotaan ettei tule tulemaankaan. Alun jälkeen ykkös-, kakkos- ja kolmoskepit loistavia, ilmaisi tuomalla käteen ja halusi leikkiä keppejen kaa. Tässäkin tapahtunut edistystä! Ja tosi hienosti ajoi vaikeasta maastosta huolimatta.

Kolmosen jälkeen tapahtui jotain aivan outoa. Tultiin polulle ja Nera lähti polkua pitkin aivan päinvastaiseen suuntaan kuin jälki oli mennyt ja toi polkuja pitkin takaisin repulle! Olin aivan ihmeissäni ja soitin sitten Timolle. Timo meinas että polkua pitkin on voinut mennä joku Julian jälkeen ja vaihtanut siitä tuoreemmalle jäljelle. Tää tuntuis aika uskottavalle, Neralla ei ikinä ole ollut ongelmia polkujen kanssa ja ei ikinä ole jättänyt jälkeä tuollatavalla kesken. Pitää mennä vielä tällä viikolla uudestaan jäljelle

Tiistaina tokoa Elviksen kanssa. Elvis on kyllä aivan superinnokas tokoilija, ihan tohkeissaan. Seuraamisessa mennään jo pitkiä pätkiä ilman imutusta, lähinnä liikkeille lähdössä enää ja käännöksissä, etenkin täykkäreissä tarvii apuja. Sivuja tehtiin ja paikalla makuuta. Eeppa ei malttais kyllä pysyä siellä maassa, ois paljon mukavampi vaan juosta ja riehuu :).

Tänään Neran ja Julian+Ronjan kaa koululla tokoilemassa. Ekaks Ronja ja Nera paikallamakuuseen, tehtiin kaikkia kivoja juttuja koirien takana, juostiin ohi ym. häiriötä ja vaihtelua. Neran kaa harjoteltiin peräpään käyttöä ja hirveen vähällä tuo on alkanut käyttää sitä hirveen paljon enempi! Pitää kyllä alkaa tekemään noitakin huomattavasti enemmän, helpotas paljon, jos Nera käyttäs kunnolla persettään. Nera sivulla (kontaktia pitäen) tehtiin niin, että Julia kysyi; "Oletko valmis?" ja mä vastasin "Kyllä" -> naks+palkka. Näihin myös treeniä!

Ronja välissä ja Nepen kaa seuraamista, niin että minä kävelin suorassa  enkä ollut häiritevän painostavasti koiraan päin kumartuneena. Ja seuraaminen näytti myös tämänkin ansiosta vielä paremmalta mitä se on näyttänyt :). Tein yhden lyhyemmän ja yhden pidemmän, palkka taskussa, ja oli tosi kivan näköistä. Lopuksi vielä metskun pitämistä ja sen kaa muuta pelleilyä. Calmennusviikonlopulta tuli kyllä hurjasti uusia juttuja ja treenin aiheita. Mutta nyt ylös ja kessulaisten kanssa ulos :) -->