Tänään lähdettiin Sannan kanssa kahdentoista aikaan ajelemaan kohti Oulua ja illalla kahdeksa aikaan oltiin takaisi Haapavedellä. Yllättävän pitkiksi nämä agikisa reissutkin loppujen lopuksi tulevat. Ja kiitos Sannalle taas kyydistä! Tuomarina oli leppoisa Jarmo Jämsä.

Eka rata oli aika helppo juoksu rata, joissa en tyypillisesti kerkee oikeen mihinkään. Kisat oli maneesissa ja odoteltiin Nerankanssa sen teltan takana, missä toimitsiat majailee. Viimeisen koiran ollessa radalla ennen meitä toimitsija, joka tarkistaa että kaikki on paikalla tuli kysymään onko tässä bc Nera jonka vuoro on seuraavana. Tässä yhteydessä liikuimme tuolta teltan takaa pois ja Nera näki, että siellä mennään agilityä! Jotenka neiti vetäs aivan järjettömät kierrokset ja raivot, eikä mitään ollut tehtävissä enää siinä vaiheessa, tuomarin pilli soi ja lähtöpaikalle mars. Nera oli sinkoamassa kaikki remmit ja pannat päällä radalle, sain sen kuitenkin maahan ja pannan pois, sekä otettua itse muutaman askeleen kun koira oli jo menossa. Pakka heti lähdössä aivan sekaisin ja "kyllä minä tiedän miten rata menee, älä valita siellä vaan juokse" meiniki koiralla -> hallitsematon räjähtävä kaaos, eli takuuvarma hyl. Kyllä tympi tuon rada jälkeen, että sen pitikin nähdä se edeltävä koira!

Toka radan omaa vuoroa odotin kokonaan maneesin ulkopuolella ja päätin, että Neiti saa nyt olla hyvä ja pysyä käsissä. Vein sen käskyn alla lähtöpaikalle, ja lähtö onnistuikin näin hyvin hallituissa merkeissä. Ja radan pysyi käsissä, kuunteli hyvin eikä mitään samanlaista sikailua kuin edellisellä radalla. Kepiltä kielto, mitä mä teen kisoissa niillä eri tavalla, kun treeneissä ottaa ne minkälaisesta vauhdista vaan ja mistä vaan?! Yks rima oli tullut alas, Aalle tultiin kovalla vauhdilla enkä saanut sitä hiljentämään tarpeeksi nopeaa, joten sieltä yksi kontakti ja renkaasta ali. Eli 20vp ja sij. 7 tai 9/30

Epäilisin, että nuo rengas ongelmat juontaa juurensa sinne toukokuiseen mölliagikisoihin Ylivieskassa, jossa jä roikkumaan renkaasta kun otti askeleet tms. väärin ja ei uskalla kovasta vauhdista yrittää hypätä sitä. Harjoteltiin nimittäin lämppäesteillä rengasta, eikä siinä ollut mitään ongelmia, tosin vauhtikaan ei ollut. Ja seuran jo valimiiksi rikkinäinen rengas laitettiin osiksi esteiden korjaustalkoissa, joten renkaan treenaaminenkin on vähän hankalaa. Jospa asia kuitenkin korjautuisi maanantaista alkaen, kun päästään Ykaan treenaamaan.