Eilen käyttin molempiene koiruuksien ja Julian&Ronjan kaa ottaan tokoa. Koululla oli pari opettajaa paikalla ja ne katto meitä vähän pitkään :D. Eka Neran kaa, Assi sai oottaa. Huomasin tässä treenien yhteydessä et sillonkun muut koirat tekee tokoa Nera on koko ajan ihan hiljaa! Vaikka viime talvena se oli ihan hirveää kiljumista..... Mut sitten kun assi pääsi tekeen, niin kyllä sitä ääntä sitten lähti.

Otettiin tehotreeneinä seuraamista. Käskin Juliaa käskyttämään alun, jotta tuli harjoteltua "kyllä" sanaa ja sitä et sillon viimestään otetaan kontakti. Päätin naksutella, vaikka naksutinta ei mitenkään oo opetettu Neralle, mutta se tykkää siitä äänestä ja se oikein skarppas suoritusta kun naksautin :D. Seuraaminen oli sit tooosi kivaa! Hyvä paikka, vire ja kontakti! Ja vasempaan käännöskään ei ollut mikään kauhee katsrofi, se on parantunut huimasti! Palkkailin hyvin epäsäännöllisesti lelulla, välillä kesken liikkeen, välillä otin pari liikettä putkeen, jne. Maahan meno oli hyvä ja nopee, luoksetulossa oli kyllä vauhtia ja siitä johtuen sitten törmäs kun ei saanut lumella jarrutettua.

Assin kaa otettiin kans seuraamista. Se on kyllä Neran verrattunua tässäkin asiassa aivan eri koira! Assin seuraaminen on paljon väljempää, tanssivampaa ja jotenkin aivan erillaista! Jos Assia kehuu liikkeen aikana se alkaa pomppimaan, kun taas Nera vaan parantaa suoritusta! Ihan kivaa oli assinkin seuraaminen, mulle vaan niin outo koira ohjattavana. Assin kaa tehtiin lopuks myös temppuja! Assin lemppari temppua eli kiepsahdusta ilmassa kahdella jalalla ja kierimistä.

Neran kaa on kans harjoteltu pari uutta temppu. Messarissa enenne kehään menoa opeteltiin "pistä" temppu, eli Nera pistää viis (tai neljä)  mun käteen. Ja iskä rakenisi puisenjakkaran ja Neraa opetin sit menemään sieltä jakkaran alta. Nera kyllä oppii temput toosi helposti. Pistä temppuukaan ei monta kertaa tarvinnot tehdä niin ymmärsi iden jo täysin. Ja Neralla alkoi myös juoksut. Tää on siis jo omituista! Assilla on yleensä juoksut loppu kun Neralla alkaa, mut Assilla ei näy eikä kuulu. Muidenkin koirilla on kyllä kuultu olevan juoksut myöhässä, mistäkähän johtuu...